Kyllä! Kuulostaa hurjalle, mutta näin se vaan on. Me kaikki ollaan traumatisoituneita, ihan jokainen meistä! Traumoja voi syntyä monella eri tapaa esim. jonkin onnettomuuden kautta tai parisuhteen rikkoutuessa. Toisaalta pelkkä lapsuus voi olla hyvin traumatisoituvaa, jos sinua ei ole nähty, et ole tullut kuulluksi tai et ole saanut rakkautta, puhumattakaan väkivallasta.

Vaikka välttämättä itse et sitä tietoisesti ymmärräkään, on meillä jo pelkästään alitajunnassa traumaa valtavasti jopa yhdeksän sukupolven takaa. Alitajunta on se, joka ohjaa meitä 24/7 ja on se operaattori taustalla, jonne on tallentunut kaikki meidän traumat, pelot, uskomukset, tunnelukot jne. Se näkyy meidän käyttäytymisessä, ihmissuhteissa, työssä, rahassa, ihan kaikessa ja kattaa 95% meidän ohjauksesta. Loput 5% käyttäytymisestä on vain ja ainoastaan se tietoinen mieli, joka me tiedostetaan. Traumat vaikuttavat meidän jokapäiväiseen elämään, miten me reagoidaan asioihin tai esim pelätään asioita. Käyttäydyn ehkä samalla tavalla kuin äitini, tai pelkään samoja asioita kuin isäni jne. Traumat saavat myös isommassa mittakaavassa aikaan sen, että kohtaat elämässä jatkuvasti samoja haasteita asioissa tai ihmissuhteissa. Traumat myös saavat aikaan tunnetta, että jotain puuttuu elämästä, tai että elämästä puuttuu palanen, haen ja etsin kokoajan jotain, en löydä paikkaani, en pysty rauhoittumaan. Tulee tunne, että taas tai aina tai ei koskaan, miksi aina minä...se kielii siitä, että jokin trauma on taas pinnassa jostain syystä ja vaatii puhdistamista, irtipäästämistä, jotta on mahdollista kohdata uutta elämässä! 

Nykytieteen valossa epigenetiikka todistaa sen, että kaikki meidän ajatukset ja tunteet koodautuvat jatkuvasti meidän geeneihin. Eli me voidaan itse vaikuttaa omaan elämään todella vahvasti. Itse en näe kauhean tarpeelliseksi sitä, että aika ajoin murehditaan omia menneitä traumoja. Mitä enempi me keskitytään ajattelemaan esim juuri traumaa tai muuta raskasta kokemusta, sen enempi se paisuu kuin pullataikina ja koodautuu uudelleen ja uudelleen meidän geeneihin, mikä taas aiheuttaa uudelleen sen oravanpyörän, että kohtaat jälleen samoja teemoja elämässä. Pelkkä anteeksiantokaan ei välttämättä riitä. Sen sijaan meidän tulisi keskittyä puhdistamaan niitä, päästämään irti. Sinun on mahdollista hoitaa omia traumojasi hellävaraisesti, mutta tehokkaasti kotioloissa, ilman ravaamista auttajalta toiselle.  Jos haluat olla onnellisempi ja iloisempi sinä sekä kuulla tästä lisää, varaa ilmainen konsultaatioaika!
Kyllä, olen kiinnostunut asiasta ja haluan varata maksuttoman konsultaatioajan:

0 Comments

Leave a Comment