Mitä eteeriset öljyt ovat? 
Eteeriset öljyt ovat kasvien kaikista vahvin osa. 
Ne valmistetaan höyrytislaamalla yrttien ja kasvien varresta, lehdistä, kukista, juurista, hedelmistä, kuoresta, pihkoista tai koko kasvista. 
Eteerisessä öljyissä on yli 100 tai jopa satoja luonnollisia kemiallisia yhdisteitä. 
Meidän kehoissamme eteeriset öljyt tukevat monia sen järjestelmiä. Tällaisia järjestelmiä ovat esimerkiksi tuki- ja liikuntaelimet, lihaksisto, verenkierto, umpieritysjärjestelmä, hormonitoiminta, hengitystiet ja immuunipuolustus. Eteeriset öljyt tukevat myös aivojen terveyttä sekä aineenvaihduntaa ja auttavat meitä painonhallinnassa. Eteerisiä öljyjä on myös kautta aikojen käytetty tasapainottamaan tunne-elämää, kaunistamaan ihoa sekä henkisen kasvun työkaluina mm. syventämään meditaatiota tai rukoiltaessa. 
Laittamalla öljyä diffuuseriin, voit rauhoittaa mieltäsi raskaan työpäivän jälkeen ja tukea lapsesi hyvinvointia vaativan koulupäivän jälkeen tai tunne-elämän myrskyissä. 
Eteerisillä öljyillä ja niistä valmistetuilla tuotteilla voit myös korvata kaikki kodin myrkylliset siivouskemikaalit ja monet terveydelle haitalliset hygienia- ja kosmetiikkatuotteet. Voit siirtyä myrkyttömään elämäntapaan helposti ja edullisesti. 
Eteerisiä öljyjä on paljon, noin 300, mutta tämä muutos käynnistyy helposti 10 - 20 öljyllä. 
Sinun ei tarvitse olla aromaterapeutti tai muu hyvinvointialan ammattilainen osataksesi käyttää öljyjä, niin helppo niitä on käyttää! Tiputat vain pullosta öljyä kämmenelle tipan tai kaksi, laimennat kasviöljyllä ja levität iholle. Öljyt pääsevät kehoosi kolmella eri tavalla: englantilaisessa aromaterapiaperinteessä öljyt levitetään paikallisesti iholle, ranskalaisessa perinteessä niitä käytetään sisäisesti esimerkiksi kapseleissa, juomissa tai ruoanlaitossa ja saksalaisessa perinteessä pääasiassa tuoksuttelemalla pullosta, käsistä tai diffuuserin kautta. Tuoksuttelu voi olla näistä jopa tehokkain tapa, koska öljyjen ei tarvitse silloin kulkea ruoansulatusjärjestelmän kautta. 
Miten öljyt pääsevä kehoosi ja miten kauan vaikutus kestää? Kokeet ovat osoittaneet, että hengitettäessä öljymolekyylejä, ne voivat saavuttaa sisäelimet kuten sydämen, maksan ja kilpirauhasen jopa 3 sekunnissa, ja ne voidaan havaita verenkierrossa 26 sekunnissa, jos öljy on levitetty iholle. Jos keho toimii normaalisti, öljyt poistuvat kehosta 3 - 6 tunnissa. 
Eteeristen öljyjen historiaa 
Vanhimmat löydetyt eteeriset öljyt ovat olleet jopa 4 500 vuotta vanhoja. Niitä on käytetty Egyptissä ihon- ja kauneudenhoidossa ja balsamoinnissa. Muinaiset babylonialaiset kävivät kauppaa setripuu-, mirhami- ja sypressiöljyillä ja roomalaiset, intialaiset, arabit sekä monet muut kansat käyttivät öljyjä esimerkiksi kylpylöissään. Eurooppaan ne kulkeutuivat keskiajalla ristiretkeläisten mukana, ja olivat tärkeä osa sen aikaista hyvinvointiajattelua. Myös Raamatusta löytyy lukuisia mainintoja eteeristen öljyjen käytöstä arjessa ja juhlassa, mm. Jeesus- lapsi sai syntyessään lahjaksi eteeristä Frankincense- ja mirhamiöljyä. Frankincense-öljy oli tuohon aikaan harvinaista, kalliimpaa kuin kulta, ja se oli vain kuninkaallisten ja etuoikeutettujen saatavilla. Frankincense on monikäyttöisyydessään vertaansa vailla, sille löytyy lukuisia käyttötarkoituksia. 
Eteeriset öljyt eivät siis ole uusi löytö, vaan ne ovat olleet olemassa vuosituhansia. Viimeiset sata vuotta niitä on kuitenkin valmistettu pääasiassa parfyymi- ja ruokateollisuutta varten maku- ja aromiaineiksi, eikä niiden terveyttä tukeville vaikutuksille ole juurikaan annettu arvoa ennen nykyistä eteeristen öljyjen uutta tulemista. Suomessa eteeriset öljyt ovat olleet hyvinvointialan puheenaiheena viimeksi yli 20 vuotta sitten. 
Onko eteerisillä öljyillä vaikutuksia? Siemenestä sinettiin ja laatu 
Olen kyllä kokeillut öljyjä aikaisemminkin. Laventelia laitoin kylpyveteen ja kyllähän se hyvälle siellä tuoksui, mutta en huomannut sen mitenkään erityisesti tuntuvan miltään. Ostin laventeliöljyni silloin luontaistuotekaupasta, verkkokaupasta tai joskus jopa ruokakaupasta, muutamalla eurolla. Euroopassa eteeristen öljyjen laatuluokitusta tai tuoteseloste vaatimuksia ei ole millään lailla lainsäädännöllä ohjattu, mikä on sääli, sillä jos lainsäädäntöä olisi, me kaikki tietäisimme, minkä laatuisiin öljyihin pistämme rahamme. Suurin osa markkinoilla olevista eteerisistä öljyistä on tynnyritavaraa, jota eri tuotemerkit ja brändit ostavat, pullottavat itse ja laittavat pullon kylkeen oman etiketin. Laadun suhteen voimme siis vain yrittää luottaa siihen, mitä öljyn myyjä meille sanoo. Sen vuoksi on todella tärkeää, että tunnet yrityksen, jolta ostat öljysi! 
Young Living on eteeristen öljyjen alalla markkinajohtaja, joka tänä vuonna (2021) täyttää 27 vuotta. Meillä on tällä hetkellä 5,8 miljoonaa jäsentä, jotka ostavat tuotteitamme uudestaan ja uudestaan, Suomessakin jo 6000 perhettä öljyilee joka päivä. Eteerisiä öljyjä ja muita tuotteita on valikoimaamme vuosien varrella tullut jo 600 ja toimimme kymmenissä maissa maailman eri kolkilla. Meillä on oma tutkimus- ja tuotekehitysosasto, omat laboratoriot ja ennen kaikkea meillä on omat maatilat ja omat tislaamot, jonne kuka tahansa on tervetullut ja voi mennä vierailemaan. En tiedä toista tislaamoa maailmassa, jolla olisi omat maatilat? Järjestämme maatiloille ja tislaamoille Suomesta myös yhteisiä koulutusmatkoja. 
Miksi Young Living on erilainen kuin mikään muu alan merkki? Siksi että meillä on Siemenestä sinettiin -laatujärjestelmä. Se on yrityksen perustajan Gary Youngin antama henkilökohtainen lupaus siitä, että kaikki Young Livingin öljyt ovat puhtaita ja muuntelemattomia. Aina. 
Ensinnäkin on tärkeää, että kaikki tapahtuu omilla maatiloillamme tai kumppanuustiloilla, jotka ovat sitoutuneet noudattamaan Siemenestä sinettiin - laatustandardia. Gary Young sanoi aina, että jos et tunne maata, jossa kasvi kasvaa, et voi tuntea öljyä, jota se tuottaa. Gary oli taustaltaan maanviljelijä ja metsuri, ja piti tapoinaan maistella multaa ja hiekkaa - ja maistattaa niitä muillakin. 
Siemenestä sinettiin -laatu todellakin alkaa siemenestä. Jos siemen ei ole terve, kasvista ei voi tulla tervettä. Ja jos kasvi on sairas, miten siitä saatava öljy voisi olla hyvää? Koska me viljelemme ja kasvatamme kasvit itse, me tiedämme, mistä siemen on peräisin. Me tiedämme, että kasvi on terve ja siitä saatava öljy laadukasta. 
Kun terve siemen kylvetään maahan, jonka täytyy olla vielä parempaa kuin luomu, ja sitä hoivataan luonnonmukaisesti ilman synteettisiä lannoitteita ja kasvinsuojeluaineita, tuloksen on kasvi, joka tuottaa laadukkainta mahdollista öljyä. Öljyn laatua seurataan tarkasti myös nykyaikaisilla laboratoriokokeilla satokauden eri vaiheissa jo maatiloilla, ja omat sekä ulkopuolisten laboratorioiden testaukset jatkuvat aina siihen asti, kun öljy on pullotettu ja korkki sinetöity. 
Entä sadonkorjuu sitten? Sato korjataan vasta silloin, kun kasvi on valmis. Sadonkorjuun hetki on kriittinen, sillä kasveissa on kasvukauden eri aikoina ja jopa eri vuorokauden aikoina erilaisia yhdisteitä, ja jotkut kasvit antavat öljyä vain tiettyinä hetkinä. Sen takia jotkut kasvit korjataan aamuyöllä. Ja sen takia me täällä Suomessa keräämme 7 yrttiä tyynyn alle juhannusyönä emmekä kokolle mennessä alkuillasta. Myös satokaudet vaihtelevat joka vuosi. Joskus öljy ei täytä asetettuja laatuvaatimuksia ollenkaan ja jäämme kokonaan ilman - sanotaankin, että Young Livingin paras laatutakuu on "loppunut varastosta" - ja eri satokausien öljyt saattavat tuoksua ja maistuakin erilaiselle. Se on hyvä juttu, sillä se pitää kehomme tehokkaasti hereillä. 
Tislaaminen se vasta taitolaji onkin. Vaikka siemen olisi ainutlaatuisen hyvä, kasvuolosuhteet erinomaiset, sää paras mahdollinen ja sadonkorjuun hetki optimaalinen, osaamaton tislaaminen voi tuhota kaiken sen, mitä siihen asti on tehty. On ihan eri asia tislata öljyä parfyymiteollisuudelle korkeassa lämpötilassa ja korkeassa paineessa synteettisten kemikaalien avulla kuin tislata korkealaatuista eteeristä öljyä, jossa kaikki terveyttä tukevat komponentit ovat mukana. Siihen tarvitaan paitsi korkealaatuiset, nykyaikaiset laitteet myös alan huippuammattilaiset, joilla on ammattitaidon ja kokemuksen lisäksi vahva intuitiivinen osaaminen. 
Tämän takia en osta halpoja öljyjä luontaistuotekaupasta. Koska haluan puhtaita öljyjä, jotka toimivat. 
Öljyjä on monenlaisia. On aitoja ja muuntelemattomia öljyjä niin kuin Young Living. On muunneltuja, joihin on lisätty jotakin tai otettu pois jotakin, jotta tuoksu olisi kaupallisempi. On parfyymilaatu, joka ei ole ollenkaan puhdas, koska tuotteeseen on lisätty synteettisiä kemikaaleja vahvistamaan aromia tai tasaamaan tuoksua. Ja sitten on vielä täysin synteettisistä kemikaaleista laboratoriossa valmistettuja, jopa myrkyllisiä, tuotteita, joiden etiketissä lukee "hajuste", "keinotekoinen" tai "fragrance". 
Ainoa puhdas öljy näistä on aito ja muuntelematon öljy. Silloin öljyyn ei ole lisätty mitään eikä siitä ole otettu mitään pois. Ennen kuin ostat eteerisen öljyn, tarkista siis, että myyjä tietää, mistä se on peräisin, kuka valvoo sen laatua ja kuka sen on tislannut. Sillä eihän olisi mitään järkeä siinä, että vaihtaisit nykyiset synteettiset kemikaalit toisiin synteettisiin kemikaaleihin. 
Siemenestä sinettiin ei ole mainoslause, se on Gary Youngin henkilökohtainen lupaus. 
Miksi jotkut öljyt ovat halvempia?
Koska aitojen, muuntelemattomien eteeristen öljyjen valmistaminen on kallista. Kuluja säästääkseen yritykset oikovat mutkat suoriksi aina kun se on mahdollista. Jos ruiskutat pellon torjunta-aineilla, saat suuremman sadon ja enemmän öljyä. Jos käytät tislauksessa synteettisiä liuottimia, saat enemmän öljyä. Jos jatkat tislaamaasi öljyä toisella huonompilaatuisella öljyllä, saat öljyä vielä enemmän. Saat paljon öljyä, jota voit myydä halvalla. 
Jotta saadaan 30 g ruusuöljyä, siihen tarvitaan yli 60 000 ruusunlehteä. 

Laventeli on antelias: 100 kg laventelia antaa n. 3,2 kg laventeliöljyä. 

Jasmiinin kukat pitää kerätä käsin, kun ne aukeavat ihan ensimmäisen 
kerran aikaisin aamulla ennen kuin aurinko alkaa lämmittää. Sen takia se on yksi kalleimmista öljyistä. Tarvitaan 8 miljoonaa (8 000 000) käsin poimittua jasmiinin kukkaa, jotta saadaan 1 kg jasmiiniöljyä. 

Santelipuun pitää olla 30 vuotta vanha ja 10 metriä korkea ennen kuin se voidaan kaataa tislattavaksi. Young Living käyttää korjaa santelipuut vasta, kun ne ovat 90 % kuolleet. 
Koska vähän on paljon ja öljyjä annostellaan tippoina, suurin osa Young Livingin öljyistä maksaa 10 - 40 €. Tippoja on 5 ml:n pullossa noin 80 - 100 ja 15 ml:n pullossa 200 - 240. Tippojen määrään vaikuttaa öljyn viskositeetti, paksun öljyn tippa on isompi. Öljyjä käytetään kerrallaan 1 - 3 tippaa, eli pullosta riittää 45 - 90 käyttökertaan. Siivousaine Thieves Household Cleaner on täysin myrkytön yleispesuainetiiviste, josta voit itse valmistaa kaiken, mitä siivoukseen tarvitset: siivousliuoksen suihkepulloon, hankausaineen, WC:n puhdistusaineen ja ikkunanpesuaineen. Yhden siivoussuihkepullon hinnaksi tulee vain pari euroa. Halvempaa kuin kaupassa ja tukee vielä terveyttä samalla! 
Ovatko eteeriset öljyt turvallisia? 

Sitrusöljyt kuten sitruuna, appelsiini ja greippi, ja niitä sisältävät öljysekoitukset ovat herkkiä valolle, niitä ei siis pidä laittaa iholle aurinkoon mennessä. Varoaika on 24 - 48 h. 
Kun käytät öljyjä iholle, laimenna eteerinen öljy korkealaatuisella pohjaöljyllä ennen kuin levität sen iholle. Pohjaöljyksi sopii kasviöljy eli ns. rasvaöljy. Hyviä laimennusöljyjä ovat esim. V-6-, kookos-, oliivi-, jojoba-, argan- tai MCT-öljy, ei kuitenkaan rypsi eikä rapsi eikä missään tapauksessa mineraaliöljy kuten parafiini, Baby Oil tai vaseliini). Voit myös halutessasi levittää laimennusöljyn iholle ennen tai jälkeen eteerisen öljyn tai jos iho alkaa punoittaa, levitä laimennusöljyä vähän lisää. Pohjaöljyn käyttö ei heikennä eteerisen öljyn tehoa, se vain hidastaa öljyn imeytymistä ja suojaa ihoa. 
Älä koskaan laita eteeristä öljyä silmiin tai suoraan korviin. Jos öljyä joutuu silmiin, älä missään tapauksessa pese silmiä vedellä, vaan laita silmiin mahdollisimman nopeasti laimennusöljyä. Pumpulipuikko on hyvä apuväline silloin, kun levität eteeristä öljyä kasvoille ja lähelle silmiä. 
Kannattaa myös käyttää eri öljyjä eri päivinä ja eri kohtiin ihoa, sillä jos käytät koko ajan samaa öljyä samaan kohtaan iholle, ihosi voi herkistyä ja alkaa reagoida. 
Entäpä eteeristen öljyjen käyttö sisäisesti? Young Livingin ravintolisäöljyjä eli Plus-öljyjä voit käyttää sisäisesti ruoan ja juomien seassa tai kapseleissa. Ravintolisäöljyjä on Euroopassa jo parikymmentä ja USA:ssa peräti nelisenkymmentä (Young Living Vitality). Mainittakoon kuitenkin, että etiketistä riippumatta, esimerkiksi sitruunaöljy on kaikissa pulloissa ihan samaa korkealaatuista öljyä, erillinen ravintolisäetiketti on lainsäädännön edellyttämä toimenpide. 
Mistä aloitan? 
Katso kotiasi. Keittiösi, kylpyhuoneesi ja siivouskomerosi on täynnä terveyttä heikentäviä synteettisiä kemikaaleja mm. siivousaineiden, hygieniatuotteiden ja kosmetiikan muodossa. Joka päivä me laitamme ihollemme tuotteita, jotka sisältävät haitallisia kemikaaleja. Keskiverto nainen käyttää 300 eri synteettistä kemikaalia, 100 niistä ennen kuin on aamulla edes ehtinyt lähteä kotoa. Saippuat, shampoot, hoitoaineet, kosteusvoiteet, värivoiteet, kosmetiikka eri muodoissa, muotovaahto, hiuslakka, deodorantti jne. jne. jne. 
Kun käytät Young Livingin eteeristä öljyä, käytät vain yhtä luonnollista ainetta ilman mitään synteettistä moskaa. 
Muutos saattaa kuulostaa vaikealta, mutta se ei todellakaan ole sitä! Pikemminkin elämästä tulee helpompaa, kun katsot mitä oikeasti kannattaa käyttää. 
Kaikki alkaa Young Living aloituspakkauksesta. Se on todella edullinen tapa hankkia ensimmäiset öljyt ja kaupanpäälle saat vielä diffuuserin! Se on öljyjen lisäksi yksi tärkeimmistä työkaluistamme. Aloituspakkaus sisältää peräti 12 öljyä, ns. arkiöljyt, ja siitä löytyy niin ollen öljy melkein kaikkien kehomme järjestelmien tukemiseen. Immuunipuolustus, ruoansulatus, hengitystiet, iho, lihakset, hermosto jne. Ja kun olet saanut oman aloituspakkauksesi ja diffuuserin, minä opetan ja neuvon sinua vaikka joka päivä, niin että opit käyttämään jokaikistä öljyä. Ne eivät saa jäädä käyttämättöminä kaapin perälle, sieltä ne eivät auta ketään! Me kaikki aloitamme aloituspakkauksesta ja neuvon myös sinua tekemään samoin, jotta öljyt tulevat osaksi arkeasi. Ja aloituspakkaus on myös ainut mitä tarvitset, jos haluat kertoa öljyistä ystävillesi ja saada omat öljyt vielä halvemmalla tai saada lisäansioita tai kenties kokonaan uuden työn. Lisäksi aloituspakkauksessa on pari annospussia Ningxia-antioksidanttijuomaa, jota Young Living on valmistanut jo 25 vuotta, minipulloja ja yksi roll-on-korkki, jonka voit laittaa minkä tahansa öljypullon suulle, jota haluat sen avulla levittää iholle. Kun saat aloituspakkauksen, muista kurkistaa myös pohjapahvin alle, pakkauksessa on kaksi kerrosta 🙂

Aloituspakkauksen öljyt lyhyesti?

Frankincense 
Maanläheinen rauhoittava aromi. Yksi parhaista perinteisistä ihonhoitoöljyistä. Tasoittaa ja elävöittää ihoa. Se on myös yksi tärkeimmistä "Brain Power" öljysekoituksen raaka-aineista. Laita diffuuseriin meditaation aikana tai rukoillessasi. Maadoittaa, vahvistaa henkisyyden ja sisäisen voiman tunnetta. Erittäin mieltä kohentava ja masennuksenvastainen öljy.
Lavender 
Rentoutumisöljy. Diffuuserissa käytettynä rauhoittaa ja tyynnyttää mieltä. Rauhoittaa yötä vasten kylpyveteen laitettuna. Tukee ihon terveyttä. Lievittää kutinaa, punoitusta sekä tukee muita allergisia reaktioita.
Peppermint 
Tukee ruoansulatusta sekä vatsan ja suoliston hyvinvointia. Virkistää ja kirkastaa ajattelua. Tukee lihasten hyvinvointia esimerkiksi urheilusuorituksen jälkeen. Sopii Plus-öljynä myös sisäiseen käyttöön esimerkiksi veden seassa ja leivonnaisten mausteena. 
Orange Plus
Kohottaa mielialaa ja virkistää. ”Aurinko öljypullossa” etenkin pimeinä vuodenaikoina. Sekoita vaikka löylyveteen laventelin kanssa. Erinomainen leivonnassa ja ruoanlaitossa. 
Thieves 
Immuunipuolustuksen ja hengitysteiden loistava tuki diffuuserissa ja jalkapohjiin levitettynä. Kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin tukiöljy kaikkiin akutteihin kulkutauteihin. Lisää Thieves Plus-öljyä esimerkiksi Ningxia-ravintolisänektarin joukkoon. 
Stress Away
Makeantuoksuinen öljysekoitus, joka rauhoittaa ja tyynnyttää. Pidä se aina mukanasi töissä ja vapaa-aikana. Lämpimän vaniljaisen tuoksunsa ansiosta sopii myös parfyymin tapaan käytettäväksi. Yksi suosituimmista Young Livingin öljyistä tukemaan mieltä ja liika-ajattelua.
Lemon 
Raikas ja kirpeä aromi kohottaa mielialaa ja antaa energiaa keholle ja mielelle. Kosteuttaa kuivaa ihoa esimerkiksi kantapäissä. Tehokas antioksidantti d-limoneeni tukee immuunipuolustusta. Lemon-öljy on myös Thieves- öljysekoituksen ja Ningxia Red -nektarin raaka-aine. Saatavana myös ravintolisäöljynä. 
PanAway
Rauhoittava öljysekoitus, joka tukee lihaksiston ja nivelten hyvinvointia sekä verenkiertoa. Käytä myös urheilusuorituksen tai muun fyysisen rasituksen jälkeen suoraan paikallisesti iholle.
Copaiba
Rentouttava, moniulotteinen ja mieto metsäinen aromi. Käytä diffuuserissa tai iholla. Tukee immuunipuolustusta ja yleistä hyvinvointia. Rauhoittaa ja tyynnyttää. Sopii myös ihonhoitoon. Tukee myös nivelten hyvää vointia.
DiGize 
Kaikki öljysekoituksessa käytetyt öljyt tukevat ruoansulatuselimistöä monin eri tavoin. Levitä laimennettuna vatsalle, tuoksuttele suoraan pullosta tai laita diffuuseriin. 
R. C. 
Sisältää mm. kolmea eri eukalyptysöljyä. Virkistää ja tukee hengitysteitä. Lisää V-6-kasviöljyä ja käytä hierontaöljynä. Laita diffuuseriin tai kuumaan veteen ja hengitä höyryä. 
Purification 
Neutraloi pahat hajut ja parantaa kodin sisäilmaa. Kohottaa mielialaa ja puhdistaa kodin energioita. Puhdistaa ja rauhoittaa ihoa. Ota mukaan luontovaelluksille ja metsälenkeille sellaisenaan, voiteeseen sekoitettuna tai suihkeena. 
Miten tilaan? 
Autamme sinua mielellään tilin avaamisessa niin kuin kaikessa muussakin, mutta voit tehdä sen myös itse klikkaamalla alla olevaa linkkiä:

Jäsenenä saat kaikki tuotteet -24% halvemmalla kuin tilaamalla jälleenmyyjän kautta. Lisäksi jäsenelle on lukuisia etuja, mutta jäsenenä oleminen ei vaadi tai sido sinua mihinkään! Luot siis käytännössä verkkokauppatunnukset itsellesi. :)

Voit tilat mitä haluat, milloin haluat ja kuinka usein haluat. Kaikki jäsenet pääsevät mukaan Young Livingin koulutuksiin ja muuhun toimintaan ja saavat tilauksen määrään perustuvat, kuukausittain vaihtuvat ilmaistuotteet. 

Maksun voit hoitaa luottokortilla tai pankkikortilla (pankkikortin tiedot luottokortin takana). Myös PayPal on mahdollinen. Jos haluat maksaa tilisiirtona, hoituu se asiakaspalvelun kautta.
p.s. Jos haluat kuulla lisää, ota rohkeasti yhteyttä!
Kyllä, olen kiinnostunut asiasta ja haluan varata maksuttoman konsultaatioajan:

0 Comments

Leave a Comment