STRESSIN VAIKUTUS VANHENEMISEEN
Tiedätkö mitä ovat telomeerit? 

Ne ovat jokaisen kromosomin päissä sijaitsevia alueita, joilla pystytään ennustamaan ikääntymiseen liittyvää sairastuvuutta ja kuolleisuutta. Ikääntyessä telomeerien pituus nimittäin lyhenee! 

Telomeerien lyhenemistä on havaittu tutkimuksissa useilla eri sairauksilla, mutta myös psykologisen stressin vaikutuksia on tutkittu laajasti. Epelin ym. (2004) ovat tutkineet stressin vaikutusta telomeerien lyhenemiseen. Tutkimus on hälyttävä, sillä se mm. osoitti sen, että itsensä stressaantuneiksi kokeneilla kroonisesti sairaiden lasten äideillä on lyhyemmät telomeerit kuin stressittömillä äideillä!!!! Mitä tämä siis käytännössä tarkoittaa? Yksinkertaisesti sitä, että mitä lyhyemmät telomeerit, sen aiemmin ihminen vanhenee. 

Stressi on yksi tärkeimmistä mielenterveyden häiriöiden riskitekijöistä, ja useissa mielenterveyden häiriöissä onkin havaittu leukosyyttien telomeerien ennenaikaista lyhenemistä. Myös hiirillä stressi johtaa lyhentyneeseen telomeeripituuteen (Kotrschal ym. 2007). Myös lasten telomeerien pituutta on tutkittu ja todettu, että lapsuusiän stressillä voi olla kauaskantoisia vaikutuksia telomeerien pituuteen, etenkin jos lapset ovat ahdistuneita tai kokevat negatiivisia elämänkokemuksia. Herääkin kysymys, mitä tällä hetkellä koko tämä yhteiskunnan tila aiheuttaa jo pikkulapsille pitkässä juoksussa? (Kananen ym. 2010)

Telomeerit ovat siis käytännössä "biologinen kellomme", jotka lyhentyessään riittävästi pysäyttävät solujen uusiutumisen. Kun telomeerit ovat lyhentyneet tarpeeksi, solu vanhenee ja kuolee. Onkin siis eriarvoisen tärkeää pitää huolta telomeereistäsi. 

Kerrataanpas vielä:

Kun kova stressi pitkittyy ja kroonistuu, telomeerit alkavat siis lyhentyä. Sen seurauksena immuunipuolustus heikkenee, ja ihminen sairastuu herkemmin erilaisiin infektioihin (!!!). Stressi lisää myös elimistön tulehdusreaktioita ja matala-asteinen tulehdus lisää ikääntymiseen liittyvien sairauksien riskiä.

Nyt on siis aika huollattaa stressiäsi! Yksi mahtava ja lempeä tapa on aloittaa terapia-asteen eteeristen öljyjen käyttö.

Esim. 
Eteerinen Young Living - Stress Away™ ‑roll on öljysekoitus, joka on luonnollinen tapa torjua arjen rasitteita, huolia ja murheita.


Stress Away on ensimmäinen tuote, joka sisältää ainutlaatuisen stressiä lievittävän eteerisen limetti- ja vaniljaöljyjen yhdistelmän.

Stress Away -öljysekoituksen sisältämä copaiba ja laventeli auttavat vähentämään henkistä painetta ja auttavat palauttamaan tasapainon. Voimakkaita kasviainesosia, kuten setripuusta saatavaa sedrolia ja luonnollisesti vaniljauutteessa esiintyvää eugenolia, sisältävä Stress Away voi helpottaa rentoutumista sekä vähentää tilapäistä jännittyneisyyttä ja hermostuneisuutta. Ainesosat on sekoitettu eksoottiseen viherlaakerituoksuun, joka on yksinomaan Young Living -tuotteissa käytettävä ecuadorilainen yksittäisöljy.

Tärkeimmät edut:

đź’ŽAuttaa vähentämään stressiä, jota saatetaan kokea ennen jännittäviä tilanteita.
đź’ŽAuttaa vähentämään unen laatuun kielteisesti vaikuttavien stressitekijöiden vaikutusta.
đź’ŽKohottaa mielialaa.
đź’ŽHelpottaa nukahtamista sekä auttaa nukkumaan syvempää ja laadukkaampaa unta.

Jos haluat tukea terveyttäsi ja pitkäikäisyyttäsi, kokeile ihmeessä Stress Away öljyn vaikutusta. Suosittelen laittamaan tipan öljyä joka ilta ihollesi vaikuttamaan ennen nukkumaan menoa useamman viikon ajan ja toki päivittäin voit käyttää sitä hajuveden tapaan, jos ja kun tunnet itsesi stressaantuneeksi.

Tilaamaan pääset tästä: 
Faktaa ja dataa löydät täältä telomeereista ja vanhenemisesta:
Kyllä, olen kiinnostunut asiasta ja haluan varata maksuttoman konsultaatioajan: